HEM
TANDVÅRD
  ●  FÖRSÄKRING
  ●  PRISER
  ●  GARANTIER
FILLERS
  ●  TIPS & RÅD
  ●  PRISER
  ●  BOKNING
OM OSS
KONTAKT

XVi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår hemsida.
Genom att fortsätta att använda denna webbplats godkänner du detta. Mer information om cookies

Tandvård

Lite surr om tänder, bakterier och sånt...

tandborstar.jpgMunnen är mycket mer än tänder. Genom munnen inför man ungefär ett ton livsmedel varje år livet ut. Det är sura juicer, söta desserter, hårdtuggade biffar, magsafter kan komma upp från magsäcken, hett kaffe tillsammans med iskall glass kan innebära temperaturvariationer på upp emot 100 grader inom någon sekund, att knäcka hummerklor är inte lämpligt men fullt möjligt. Lägg därtill alla mellanmål, kyssar mm. Det är mycket munnen får utstå!

Som smörjmedel till allt detta fungerar saliven. Ibland lever munnen i tropisk miljö och ibland som i en öknen. Tänk om saliven uteblir, vad gör man då?

I munnen har vi också tungan som är ett talorgan. Finmotoriken i tungan utformar läten och ljud. Allt detta måste vi ha i åtanke när vi restaurerar ditt bett. Det blir ju inte bra om vi har gjort en tandbrygga och Du börjar att skorra (förlåt skåningar) eller att läspa.

Vi kan försöka efterapa naturen och originalet, men det blir aldrig som förut. Ibland kan det bli bättre som t.ex när det saknas tänder eller när tänder är missbildade men oftast är det tvärt om. Tanden är en fantastisk konstruktion som det tagit miljoner år att utsortera till det den är i dag. 

Tandblekning

Vill du ha vitare tänder? Blekning med Brilliant Smile är en beprövad metod att få tandsubstansen ljusare. Vi tar fram en mjuk, specialpassad blekskena som fylls med gelé som enkelt bleker dina tänder. Detta kan du själv göra hemma. Behandlingstiden är, 1 timme per dag i 7-10 dagar

Hur länge en blekning håller i sig är svårt att säga. Långsamt kommer färgen att återfå sin ursprungliga nyans.
Priset för ett snyggare leende ligger på 3000 kronor och då ingår blekskenor och tre sprutor Brilliant Smile blekmedel .
Sprutor med blekmedel finns att köpa på kliniken pris 200 kr/st.

Tandsmycken

Tandsmycken har blivit allt mer populärt och idag finns det ett stort sortiment av smycken att välja mellan. Vi har det senaste!
Varför inte en liten diamant som gnistrar eller ett hjärta i gult eller vitt guld?

Ingreppet är enkelt, en liten etsning av emaljen och sedan klistras smycket fast. Det är heller inte speciellt dyrt, från 500 kronor och uppåt för både smycke och arbete. Tröttnar du är det bara att låta mig ta bort det och du ser inte ett spår efter dekorationen.

 

 

BOKA TID - RING
0523-55 330

 

right_side.jpg ptl.jpg

 

svtand.jpg